Brugge Awards '24

Circulaire Doeners in de Schijnwerpers op de Brugge Awards 2024

Gisteren, 17 juni, vond de uitreiking van de tweede editie van de Brugge Awards plaats, waarbij de winnaars met trots werden bekendgemaakt. Deze prestigieuze awards zijn in het leven geroepen om Brugse ondernemers die opvallen door hun innovatieve en duurzame aanpak op een positieve manier in de kijker te zetten.

Dit jaar werd er opnieuw veel aandacht besteed aan circulaire economie, met een speciale focus op bedrijven die bijdragen aan een duurzamer Brugge.

In totaal mochten acht Brugse ondernemingen een award in ontvangst nemen, waaronder twee uitblinkers op het gebied van circulaire economie.

In totaal mochten acht Brugse ondernemingen een award in ontvangst nemen, waaronder twee uitblinkers op het gebied van circulaire economie.

De start-up Urbanisto, die bekendheid heeft verworven met de introductie van de eerste modulaire fiets op de markt, werd beloond met de start-up award. Dit bedrijf toont hoe innovatieve oplossingen kunnen bijdragen aan een duurzamere mobiliteit in de stad.

Daarnaast sleepte SOBO, een maatwerkbedrijf dat zich inzet voor diverse circulaire projecten, de felbegeerde GREEN award in de wacht. SOBO werkt onder andere aan initiatieven zoals de productie van zalmkroketten met reststromen en de ontwikkeling van wasstraten voor herbruikbare bekers, waarmee ze een aanzienlijke impact hebben op het verminderen van afval in de stad.

Naast deze winnaars werden ook verschillende andere circulaire pioniers genomineerd, wat de groeiende beweging van duurzaam ondernemen in Brugge onderstreept.

Zo was er Footprint Inc, een innovatief 3D-printbedrijf dat restmaterialen opnieuw inzet in hun productieproces, en Green Building Projects, dat zich volledig richt op natuurinclusief tuinontwerp en zo bijdraagt aan het vergroenen van stedelijke omgevingen. Kopje Zwam viel op met hun circulaire stadslandbouw, waarbij ze koffiedik gebruiken om paddenstoelen te kweken, en Quifactum, dat zich toelegt op de integratie van digitale ID-paspoorten, liet zien hoe technologie kan bijdragen aan circulaire initiatieven.

Deze editie van de Brugge Awards benadrukte het belang van circulaire economie en duurzame innovatie in de stad, en zette de bedrijven in de schijnwerpers die een leidende rol spelen in deze transitie. Met hun inspirerende initiatieven vormen zij een voorbeeld voor anderen en dragen zij bij aan een groenere toekomst voor Brugge.

Meer info over de edities? https://bruggeawards.be/

Lees ook

Wil je deel uitmaken van ons
netwerk rond circulair ondernemen?

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be