Circulair Festival 24

Geslaagde tweede editie van het Brugs Circulair Festival zorgt weer voor veel nieuwe ideeën het verminderen van onze materialenvoetafdruk!

Tijdens het 4-daags festival laten we makers en bedrijven aan het woord om hun ervaringen binnen de circulaire economie te delen met het publiek. Naast demo's en keynotes kon je ook deelnemen aan workshops. Hier een nablik na de festiviteiten.

Het veelzijdig programma bood voor elk wat wils.

We gaven het startschot op donderdag met een workshop R-evolutie: 10 technieken voor circulair ondernemen, een ondernemerssessie i.s.m. VLAIO & REuse lab.

Vrijdag startte de dag met een ontbijtsessie duurzame en circulaire verpakkingen i.s.m. BRUGOH! en Green Retail. De rest van de dag kon je op bezoek bij enkele van onze circulaire doeners zoals Acasus, een inspiratie- en kenniscentrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren van Provincie West-Vlaanderen of bij maatwerkbedrijf SOBO die onze zalmkroket produceert, Urbanisto, die de eerste modulaire fiets op de markt brengt en Footprint inc.

De avond werd afgesloten met een Pecha Kucha, waar sprekers hun circulair idee of ervaring pitchen.

Zaterdag en zondag stond in teken van workshops. Van textielverven met keukenrestjes, een ontwerpsessie tiny houses, een PReUse-workshop Hartelijk Hergebruik waar afvalstromen worden omgetoverd tot leuke hebbedingen zoals oorringen uit fietsbanden of papiercreaties, proefsessies, maken van stadsmeubilair en tips voor duurzaam shoppen met de Kringwinkel 't Rad

Ook voeding ontbrak niet want op zaterdag en zondag kon je proeven circulair keukengebruik en van de creaties van circulaire doener Sam Serveert.

Als afsluiter op zondag kon je de fiets opspringen om een circulair rondje te maken doorheen Brugge met stopplaatsen bij makers en upcyclingspecialisten Daan, Purpose. en Studio K.U.I.T.

Tijdens al deze activiteiten liepen er ook nog doorlopend expo's in oa De Korf en het Sashuis.

Het volledige programma kan je hier nog eens nakijken.
Lees ook het artikel in ons Stadmagazine.

We zien je graag volgend jaar opnieuw terug eind februari.

Alle info over de werking van de circular hub: https://www.circularhubbrugge.be/nl

Foto's ©Femke Den Hollander

Lees ook

Wil je deel uitmaken van ons
netwerk rond circulair ondernemen?

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be