Myrtle makes and mends

Myrtle makes and mends

Repareer jouw favoriete kledingstuk bij Myrtle Makes & Mends

In 2016 is Susie met haar man vanuit Londen naar Brugge verhuisd om daar een hondvriendelijke Bed & Breakfast te openen: The Doghouse. Zelf had ze 30 jaar ervaring in de mode-industrie, maar door de overdaad en afnemende kwaliteit besloot ze die wereld te verlaten en haar eigen zaak op te starten. 

Myrtle Makes & Mends werd opgericht vanuit een diepe passie voor duurzaamheid en creativiteit. Het begon allemaal toen Susie, een gepassioneerde fashion designer, zich steeds meer begon te ergeren aan de wegwerpcultuur rondom kleding en textiel. Dit stond haaks op haar waarden en vaardigheden; ze wist dat elk stuk textiel dat afgedankt werd, een tweede leven kon krijgen met een beetje zorg en creativiteit. Zo ontstond het idee voor Myrtle Makes & Mends, een creatieve herstelservice die verspilling tegen wil gaan door versleten en beschadigde kleding en textiel te behouden.

Susie

In haar gezellig atelier, omringd door stapels stof, kleurrijke garens en een naaimachine die altijd klaarstaat voor actie, begon Susie met het bieden van haar diensten aan de lokale gemeenschap. Wat begon als een eenvoudige oplossing voor een kapotte rits of een gescheurde naad, groeide al snel uit tot een uitgebreid assortiment van herstelwerkzaamheden. Van het dichten van gaten in favoriete jeans met inventieve en stijlvolle patches, tot het opnieuw in vorm brengen van uitgerafelde t-shirts.

Een van haar meest gevraagde diensten is het stoppen van sokken, een techniek die bijna verloren is gegaan in de moderne tijd. Met geduld en precisie herstelt ze zelfs de meest versleten sokken, waardoor ze weer comfortabel en draagbaar worden.  Met unieke patronen en subtiele borduursels transformeert ze eenvoudige reparaties in kleine kunstwerkjes.

Passie & Visie

Wat Myrtle Makes & Mends echt bijzonder maakt, is niet alleen de technische bekwaamheid van Susie, maar ook haar visie. Ze gelooft dat elke reparatie een verhaal vertelt en dat het behouden van kleding en textiel niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de ziel. Het herstellen van een geliefd kledingstuk brengt herinneringen terug en geeft het een nieuw hoofdstuk in zijn levensverhaal.

Dankzij Susie’s inzet en passie is Myrtle Makes & Mends uitgegroeid tot een baken van duurzaamheid in de gemeenschap. Mensen komen naar haar toe, niet alleen om hun kleding te laten herstellen, maar ook om te leren hoe ze zelf simpele reparaties kunnen uitvoeren.

Nieuwe producten & Workshops

Susie deelt graag haar kennis via workshops en inspireert anderen om na te denken over de waarde van hun bezittingen.

Naast de herstellingen maakt Susie ook zelf unieke items van tweedehands stoffen. Haar eigen creaties, die verkocht worden via Handmade In Brugge in het Sashuis, tonen al haar vaardigheden van handstikken, patchwork, quilten en plantaardige verf toepast. 

Vind Myrtle terug op: 

Handmade in Brugge 
Instagram 

Meer stories

Ben of ken jij een circulaire doener
die we hier mogen vermelden? 

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be