Netwerkontbijt Brugge Circulaire Stad

Vier maal per jaar komen we met de stakeholders van Brugge circulaire stad samen. Deze keer maakten we van de gelegenheid gebruik de gasten te ontvangen op één van de locaties van de lopende Triënnale Brugge.

De installatie Raamland is niet zomaar gekozen. De boeiende inspiratie- en ontmoetingsplek werd door het Zweeds duo voor het merendeel geconstrueerd uit tweedehandsmaterialen door de architecten geoogst uit recuperatiebedrijven, containerparken, bouwwerven en doorgeefwinkels uit de regio. In de installatie herkennen we fragmenten van afgebroken herenhuizen, villa’s, het voormalige stadsarchief en zelfs een discotheek. Meer over de installatie lees je op de website.

Ons netwerk is een samenstelling van doeners, makers, ondernemers, handelaars en creatievelingen. Elk maken ze via hun business verschil in de stad. We gaven een overzicht van ons programma en lieten enkele doeners hun verhaal brengen.

We maakten kennis met de nieuwe collega van de hub, Saartje Allosserie. Saartje is bijna 20 jaar bezig met ecodesign en circulaire economie. In 2023 volgde ze het traject circulair ambassadeur om zoveel mogelijk kennis te kunnen doorgeven. Het komend jaar komt Saartje de hub versterken en ondersteunen. 

Als afsluiter kwam een 'durf te vragen'-rondje waar we kritische vragen stellen aan elkaar.

De installatie Raamland kwam er met ondersteuning van Architectuuraterlier Dertien12.

Lees ook

Wil je deel uitmaken van ons
netwerk rond circulair ondernemen?

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be