ReFaCed nu ook in Brugge! Voor iedereen een betaalbare bril.

Voor iedereen een betaalbare tweedehands bril met Refaced. Met oog op dit doel slaan Koen Den Brillenman en Ecoso vzw de handen in elkaar met het sociaal-circulair project ‘Refaced’. 

Sinds maandag 30 september staat na Mechelen en Antwerpen nu ook in Brugge een kiosk met 33 nagekeken brillenmonturen in de etalage van Oxfam Tweedehands Brugge. In de ruime winkel kunnen klanten er dus voortaan een montuur mét aangepaste glazen aankopen. Voor een gewone bril ligt de prijs op 60 euro, voor een multifocale gaat dat om 180 euro, etui en montuur inbegrepen.

“Omdat brillen gewoon vaak veel te duur zijn”, zegt Koen Van Pottelbergh, de bezieler van Den Brillenman in Mechelen en Antwerpen.

Het werkt het?

Hoe werkt het?

  • Laat je ogen op voorhand opmeten bij een oogarts
  • Ga naar de Oxfam tweedehands winkel met de meting
  • Geef je 'oude' montuur binnen als je die hebt
  • Kies een 'ReFaCed' montuur uit het rek
  • De mensen van Oxfam zorgen dat alles correct verloopt
  • Jij haalt de bril op na een seintje van zodra die klaar is
Circulaire win-win

Circulaire win-win

Samen met de partners van dit project stimuleren we mensen om hun oude bril terug te geven. De gemiddelde levensverwachting van een bril is 4 à 5 jaar, maar dan vallen er nog heel wat materialen te recupereren, zoals vijsjes en plastic. Het zou zonde zijn dat deze in de vuilbak belanden. Deze komen in een circulair traject terecht via de display donaties.

Een warme oproep

Bij deze dus een warme oproep vanuit de Circular Hub: breng ook je 'oude' brillen bij Oxfam Tweedehands Brugge binnen. In de vuilbak heeft niemand er baat bij en op deze manier kan er nadien toch een tweede leven aan gegeven worden en steun je mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt die de brillen opwaarderen. 

Met een vaste plek in de Brugge in de Smedenstraat 33, willen we dit circulaire project ondersteunen en uitbouwen tot een initiatief met impact!

Lees hier het artikel in HLN

Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad

Lees hier het artikel in de Krant van West-Vlaanderen

Lees ook

Wil je deel uitmaken van ons
netwerk rond circulair ondernemen?

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be