Van afval naar nieuwe kansen. Doe je ook mee?

Oranje vzw lanceerde deze maand een Growfunding (een crowdfunding waar het publiek geld inzamelt voor een actie waarbij men wil groeien.) campagne die we graag in de kijker zetten. 

De circulaire zorgsector

Oranje vzw en AZ Sint-Jan Brugge slaan al enkele jaren de handen in elkaar voor de recyclage van gebruikte sterilisatiedoeken uit het operatiekwartier. Doeken die vroeger op de afvalberg zouden belanden, worden klaargemaakt om vervolgens verwerkt te worden tot plastic korrels. Deze korrels kunnen dan opnieuw gebruikt worden als grondstof voor diverse producten, zoals bijvoorbeeld een autodashboard.

De sociale economie

Via de aankoop van een elektrische persmachine, willen ze het project graag opschalen. Zo verhogen ze niet enkel de hoeveelheid doeken die ze kunnen verwerken, maar creëren ze ook ruimte om stil te staan bij de rol die ze kunnen spelen bij andere afvalstromen vanuit de zorgsector. 

Daarom zijn wij grote supporter van dit sociaal-circulair initiatief. Het biedt voor beide economische sectoren PERSpectief.

Zet jij mee jouw schouders onder het project?

Heb je zin om mee 'te persen' voor een duurzamer Brugge? Er zijn heel wat mooie beloningen ter beschikking voor particulieren, bedrijven en organisaties zoals onze circulaire scan.

Doneer 250 euro en word beloond met een circulair PERSpectief!

Naast leuke lokale beloningen zoals een broodje van Babette of een uurtje suppen op de Pietersplas kan je ook iets winnen van ons. Dit project is een referentie voor onze werking en daarom geven wij in ruil voor een donatie van 250 euro een circulair PERSpectief voor jouw bedrijf. Je ontvangt praktische, op maat gemaakte tips en inspiratie, en wordt in contact gebracht met de juiste partners en connecties binnen het netwerk Brugge Circulaire Stad.

Doneer hier

Geen bedrijf of steunen zonder beloning? Ook dat kan! Doe een vrije bijdrage via de QR-code en scoor meteen het origineelste kerstcadeau met deze donatie.

Lees ook

Wil je deel uitmaken van ons
netwerk rond circulair ondernemen?

Deze website kwam tot stand met steun van het het Europees Sociaal Fonds
Het ESF stelt middelen ter beschikking voor innovaties die bijdragen tot meer en beter jobs voor meer mensen. 
Ontdek de werking in Vlaanderen via www.esf-vlaanderen.be